Τα ονομαστήρια του Επισκόπου μας

IMG_2264

Με την προσήκουσα ιεροπρέπεια και σεμνότητα η τοπική Εκκλησία εορτασε τα ονομαστήριά του Επισκόπου της Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού την Κυριακή, 4 του μηνός Δεκεμβρίου ε.έ., επί τη μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου του Δαμασκηνού.

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας στο Διδυμότειχο προέστη και μίλησε επίκαιρα ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος και του οικείου Μητροπολίτου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετελέσθη η καθιερωμένη Δοξολογία, επί τη εορτή του Πυροβολικού και τη μνήμη της προστάτιδος αυτού Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας.

Ο εορτάζων Ιεράρχης, τόσο κατά την διανομή του αντιδώρου, όσο και μετά ταύτα στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού, δέχθηκε τις ευχές των επισήμων, του ιερού κλήρου και των πιστών, που αυθόρμητα προσήλθαν για να υποβάλλουν τον σεβασμό και τις ευχές τους στον Επίσκοπό τους, ο οποίος με λόγια θερμά ευχαρίστησε όλους, τόσο για την παρουσία τους όσο και διότι, σηκώνουν τον Σταυρό της Αρχιερωσύνης του, όπως ο Σίμων ο Κυρηναίος, στην ευαίσθητη και ακριτική αυτή περιοχή που τον έταξε η Εκκλησία να διακονήσει.

Μεταξύ των επισήμων που προσήλθαν ήσαν οι Βουλευτές Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Διδυμοτείχου Στρατηγός Θεόδ. Χατζηγεωργίου και ο Υποδιοικητής της Ταξίαρχος Νικ. Γιοβανούδης, οι Διοικητές της 30ης και 50ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχοι Ευστ. Κοκκινίδης και Χρ. Καραγκούνης αντιστοίχως, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Χαρ. Ελευθεριάδης, η Διοικητής της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου Αστυνόμος Α΄ Αναστ. Πουρναρά, οι πρώην Δήμαρχοι Διδυμοτείχου Χρ. Τοκαμάνης και Παρ. Πατσουρίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου Μιχ.  Πιτιακούδης  και άλλοι πολλοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της τοπικής κοινωνίας.

Το απόγευμα της αυτής ημέρας τον Σεβασμιώτατο επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και εκατοντάδες πιστών, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, με Χοράρχη τον Χρήστο Κισσούδη, η οποία απέδωσε τοπικά τραγούδια και κάλαντα εν όψει των εορτών του αγίου Δωδεκαημέρου.

Αφ’ εσπέρας ο Σεβασμιώτατος προέστη του Μεγάλου Εσπερινού και ευλόγησε τους άρτους στον πανηγυρίζοντα Ιερό Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Ορεστιάδος, όπου επίκαιρα μίλησε ο Αρχιμ. Θεόφιλος Βασιλάκος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Δαδιάς.