Οἱ τῶν Ἀποστόλων ὁμότροποι

εικόνα_Viber_2023-01-30_14-32-36-257

Την παραμεθόρια κωμόπολη των Ριζίων επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός την Δευτέρα, 30η Ιανουαρίου ε.έ., επί τη εορτή των Τριών Ιεραρχών,  και ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Με την ευκαιρία της εορτής των Ελληνικών Γραμμάτων και της Παιδείας εκκλησιάσθηκαν άπαντες οι μαθητές των σχολικών μονάδων της κωμοπόλεως και συγκεκριμένα του Γυμνασίου, του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου. Ο Ναός πλημμύρισε από μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς. Αντί «κοινωνικού» ανεγνώσθη το Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου και στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους άρτους που προσέφερε η εκπαιδευτική κοινότητα «ὑπέρ τῶν διδασκόντων καί τῶν διδασκομένων» στα εκπαιδευτήρια της κωμοπόλεως. Επίκαιρα μίλησε η εντεταλμένη εκπαιδευτικός Ευανθία Τσαλίδου.

Ο Σεβασμιώτατος προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας εξέφρασε πρωτίστως την χαρά του διότι βρέθηκε μαζί με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς της ακριτικής αυτής κωμοπόλεως. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Διευθυντή του Γυμνασίου Δημήτριο Κεφαλά και την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ρούλα Λεύκελη, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Επισκόπου για να συνεορτάσουν την ημέρα αυτή. Προσέθεσε στη συνέχεια ότι τρεις είναι οι βασικοί παράγοντες, η οικογένεια, το σχολείο και η Εκκλησία  που συμβάλλουν και συνεργούν, υπό το πνεύμα των Τριών Ιεραρχών, στη σωστή διαπαιδαγώγηση των νέων της Πατρίδας μας, το μέλλον του τόπου μας. Συνεχάρη ωστόσο τους εκπαιδευτικούς για το πολύ σπουδαίο και σημαντικό έργο που επιτελούν και ευχήθηκε φώτιση Θεού στους μαθητές, δύναμη στους εκπαιδευτικούς και υπομονή στους γονείς.

Εκκλησιάσθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ριζίων Βλαδίμηρος Κιολές και ικανό εκκλησίασμα. Στα πλαίσια της επισκέψεως του Σεβασμιωτάτου στα Ρίζια ο εφημέριος του Ναού Οικον. Αναστάσιος Παρασχίδης, εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Κοινότητας, των εκπαιδευτικών και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας προσέφερε στον Σεβασμιώτατο αγιογραφημένη εικόνα του προστάτου του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους για την ευγενική χειρονομία τους και ιδιαιτέρως συνεχάρη τον εφημέριο της ενορίας  για την εύορκη και ένζηλο διακονία του στην παραμεθόρια αυτή κωμόπολη.