Μέρες γιορτής στο Διδυμότειχο

IMG_0009

Η μνήμη των αγίων και δικαίων Θεοπατόρων Ιωσήφ του Μνήστορος, Ιακώβου του αδελφοθέου και Δαυίδ του Προφητάνακτος, συνήγαγε και φέτος, την επομένη της εορτής των Χριστουγέννων, το πλήθος των πιστών του Διδυμοτείχου  στον μεταβυζαντινό Ναό της Παναγίας (Κοίμηση Θεοτόκου), όπου φυλάσσεται περίπυστος εικόνα του τέκτονος αγίου Ιωσήφ (19ος αιώνας), ο οποίος προστάτεψε διακριτικά την Παρθένο και το Θείο Βρέφος, ακολουθώντας πιστά τις εντολές του Αγγέλου.

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος αναφερόμενος στο πρόσωπο του δικαίου Ιωσήφ μίλησε για τις αρετές του· για την αρετή της ταπείνωσης και της υπακοής στο θέλημα του Θεού, για την αρετή της σεμνότητας, για την αρετή της εργατικότητας και τέλος για την αρετή της σιωπής. Και συνεχίζοντας ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι αυτές οι αρετές θα πρέπει να χαρακτηρίζουν τους χριστιανούς κάθε εποχής.

Σημείωσε τέλος, ότι αυτές οι αρετές κοσμούν και τον σεμνό προΐστάμενο της ενορίας Αρχιμ. Κύριλλο Κολτσίδη, τον οποίο συνεχάρη για την πολύπλευρη διακονία του ως Αρχιερατικού Επιτρόπου Διδυμοτείχου, ως Ηγουμένου της εν Διδυμοτείχω Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής και ως υπευθύνου του κοινωνικού έργου και της κατηχήσεως της πόλεως του Διδυμοτείχου και των περιχώρων της.

Ακολούθησε η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των Νεανικών Κατηχητικών Συνάξεων του Διδυμοτείχου, την οποία παρακολούθησε ο Σεβασμιώτατος και οι γονείς των παιδιών που συμμετείχαν. Ο χώρος της εκκλησίας πλημμύρισε από μελωδίες και τραγούδια, που με παιδική αθωότητα και αυθορμητισμό, απέδωσαν οι μικροί μαθητές των Κατηχητικών της πόλεως. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος διένειμε δώρα σε όλα τα παιδιά.