Το «Άξιον Εστί» στην Κομοτηνή

axionesti18

Με τις δέουσες τιμές και με ιεροπρέπεια υπεδέχθη ο λαός της Θράκης στην Κομοτηνή την εφέστιο εικόνα του Άθωνα, την Παναγία του «Άξιον Εστί», τις απογευματινές ώρες της 6ης Σεπτεμβρίου ε.έ.
Πλήθη πιστών με ευλάβεια και βαθειά πίστη προσήλθαν να προσκυνήσουν το ιερό κειμήλιο του Αγιωνύμου Όρους από τη Θράκη, την Ανατολική Μακεδονία ακόμα και από τη γειτονική Βουλγαρία.
Την ιερά εικόνα προσήλθαν και προσκύνησαν η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.Βαρθολομαίος, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος και πλήθος Αρχιερέων, προσκεκλημένων του οικείου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, μεταξύ των οποίων και ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός τόσο στην υποδοχή της ιεράς εικόνος στις 6 Σεπτεμβρίου ε.έ όσο και στο Αρχιερατικό συλλείτουργο της Κυριακής, 11ης  του  αυτού μηνός.
Την ιερά εκόνα, που φυλάσσεται στο Πρωτάτο των Καρυών συνώδευε ο Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους Χριστοφόρος και οι αντιπρόσωποι των 20 Μονών της Ιεράς Κοινότητος.