«Παναγία: ελπίδα και χαρά του κόσμου»

DSC_4114

Με το σύνθημα «Παναγιά: ελπίδα και χαρά του κόσμου» συνεχίζεται η λειτουργία των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεώς μας στο «Χαρούμενο Ακρογιάλι» τους Αλεξανδρούπολης, όπου αυτή τη φορά φιλοξενούνται, εντελώς δωρεάν, 70 αγόρια από την ακριτική επαρχία μας. Απολαμβάνοντας την θάλασσα και το παιχνίδι οι μικροί κατασκηνωτές έχουν την ευκαιρία  να συναντήσουν τον Χριστό και να γνωρίσουν τις αιώνιες αλήθειες του Ευαγγελίου Του. Είναι γεγονός ότι η εκκλησιαστική Κατασκήνωση προσφέρει στους νέους μας την συστηματική Κατήχηση και την εμπειρία της χριστιανικής ζωής, που δυστυχώς στερούνται εν πολλοίς από το σχολείο και την οικογένεια.  Στην Κατασκήνωση η γνωριμία με το Χριστό γίνεται τρόπος και στάση ζωής, καλλιεργώντας την κοινωνικοποίηση και την εκκλησιοποίηση των νέων γενεών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός επισκέφθηκε την Κατασκήνωση των αρρένων τις απογευματινές ώρες της 12 Ιουλίου ε.έ. και είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τα στελέχη της Κατασκήνωσης και τους νεαρούς φιλοξενουμένους της, να ευχαριστήσει τον υπεύθυνο της Κατασκήνωσης π. Αθανάσιο Δανάκη, τον Αρχηγό της Κατασκηνωτικής περιόδου αρρένων καθηγητή Θεοφάνη Δημητριάδη, τους ομαδάρχες και τις κυρίες που ανιδιοτελώς  προσφέρουν την διακονία τους για μια άνετη και ευχάριστη διαμονή των παιδιών στην Κατασκήνωση και να ευχηθεί πρόοδο και ευλογία Θεού σε όλους.

Οι Κατασκηνώσεις λειτουργούν σύμφωνα με όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία για την αποφυγή της επέκτασης του κορωνοϊού.