Το Μουσείο είναι σχολείο

IMG_8689

Στα πλαίσια της «Διεθνούς ημέρας των Μουσείων» Μορφωτικός Σύλλογος του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ορεστιάδος και περιφερείας τις εσπερινές ώρες της Κυριακής, 22ας  του μηνός Μαΐου ε.έ., στο προαύλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος διοργάνωσε, με πολλή επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους, εκδήλωση με θέμα «Η δύναμη των Μουσείων», με κύρια ομιλήτρια την Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ριζίων Ρούλα Λεύκελη. Προηγήθηκαν προσφώνηση του Προέδρου Πασχάλη Μαυρίδη και χαιρετισμοί του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, του Δημάρχου Ορεστιάδος Βασιλείου Μαυρίδη και της Βουλευτού Έβρου Αναστασίας Γκαρά.

Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο χαιρετισμό του αφού συνεχάρη τον εμπνευστή και δημιουργό του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ορεστιάδος, συνταξιούχο εκπαιδευτικό, Πασχάλη Μαυρίδη, τόνισε ότι κάθε Μουσείο είναι ένα ανοιχτό σχολείο, όπου η εμπειρία του παρελθόντος έρχεται να φωτίσει το παρόν και το μέλλον.

Ακολούθησε η παρουσίαση της ενόργανης Θρακικής Χορωδίας του Μουσείου με παραδοσιακά τραγούδια, υπό την διεύθυνση του χοράρχου Βασιλείου Παπαμιχαήλ,  και η εμφάνιση του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Σαγήνης με παραδοσιακές Θρακιώτικες στολές.