Προσκηνυματική θεωρία στη Σερβία

Προσκηνυματική

Πενθήμερη προσκηνυματική εκδρομή στη Σερβία, από 3ης  εως 7ης του μηνός Ιουνίου ε.έ. διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, της οποίας ηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός. Οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Σερβίας κ. Πορφύριο στον μεγαλοπρεπή νέο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι και τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Μπάτσκας κ. Ειρηναίο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Νόβι Σάντ.

Στο Βελιγράδι, εκτός από το νέο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα, ο όμιλος των προσκηνυτών επισκέφθηκε τον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, το Πατριαρχικό Μουσείο, το Κάστρο του Καλεμέγκνταν και άλλα αξιοθέατα. Επίσης οι προσκηνυτές επισκέφθηκαν την γυναικεία Μονή Ζίτσας, [πολιτισμικό μνημείο εξαιρετικής σημασίας προστατευόμενο από το σερβικό κράτος], την ανδρώα Μονή της Στουντένιτσας, [μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς προστατευόμενο από την  UNESCO], την ανδρώα Μονή των Αρχαγγέλων στο Κόβιλ και την γυναικεία Μονή Αναστάσεως του Κυρίου στο Κάς, αμφότερες οι δυο τελευταίες της επισκοπής Μπάτσκας.

Με άριστες τις εντυπώσεις από την επίσκεψη στην όμορφη Σερβία και θαυμασμό για την ευλάβεια, την ιστορική μνήμη και το ακμαίο φρόνημα του λαού της οι εκδρομείς επανήλθαν εις τα ίδια «δοξάζοντες και αἰνούντες τον Θεόν ἐπί πᾶσι οἷς εἶδον και ἤκουσαν».

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ