Μεταπασχαλίως…

Μεταπασχαλίως-5-682x1024

Στον απόηχο της Λαμπροφόρου εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός επισκέφθηκε τις πανηγυρίζουσες ενορίες Αγίου Αθανασίου Νεοχωρίου, Ζωοδόχου Πηγής Μικρής Δοξιπάρας, Ζωοδόχου Πηγής Άρζου και Αγίας Ειρήνης Κυανής.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος επί τη εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Αθανασίου ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Νεοχωρίου, την πρωΐα της Πέμπτης της Διακαινησίμου.

Επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής το εσπέρας της αυτής ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και ευλόγησε τους άρτους στον ωσαύτως πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Μικράς Δοξιπάρας, του τέως Δήμου Κυπρίνου, και το πρωΐ της επομένης Παρασκευής της Διακαινησίμου ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Άρζου.

Επί τη μνήμη, τέλος, της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Ειρήνης, η οποία γιορτάσθηκε εκ μεταθέσεως το Σάββατο της Διακαινησίμου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Ειρήνης στην Κυανή Διδυμοτείχου.

Την μεσημβρία, επίσης, της Παρασκευής της Διακαινησίμου ο Σεβασμιώτατος προσήλθε στο Στρατόπεδο ʺΚαρύδαʺ στην Πλάτη Τριγώνου, όπου έγινε δεκτός από τον Διοικητή της 21ης Στρατιωτικής Διοικήσεως Συνταγματάρχη Δημήτριο Τσαφούλη και προέστη της Δοξολογίας επί τη εορτή του Αγίου Γεωργίου, προστάτου του Στρατού Ξηράς.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ