Ο Πρόεδρος της «Νίκης» στο Διδυμότειχο

IMG_1663

Στα πλαίσια της διήμερης επίσκεψής του στην παραμεθόριο ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος «Νίκη» Δημήτριος Νατσιός επισκέφθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, την Παρασκευή, 22α του μηνός Μαρτίου ε.έ., στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου.

Κατά την συνάντηση ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να θέσει υπ’ όψιν του κ. Νατσιού τα προβλήματα της περιοχής με πρωταρχικό αυτό του δημογραφικού, που προσλαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις καθημερινά, με αποτέλεσμα τα χωριά να ερημώνουν και η οσμή της παρακμής να είναι εμφανής πλέον και στις πόλεις. Επίσης επισήμανε ότι το έργο της τοπικής Εκκλησίας στην ακριτική αυτή περιοχή δεν είναι μόνο θρησκευτικό αλλά και εθνικό. Συζητήθησαν επίσης και άλλα συναφή θέματα, επί των οποίων διεπιστώθη σύμπτωση απόψεων.

Τον Πρόεδρο συνόδευε ο εκ Λαβάρων Έβρου καταγόμενος αντιστράτηγος ε. α. Ιωάννης Ιντζές. Ο Σεβασμιώτατος, τέλος, προσέφερε στον φιλοξενούμενο εκπρόσωπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου εικόνα του εκ Διδυμοτείχου Αγίου Ιωάννου Βατάτζη, του ελεήμονος αυτοκράτορος, για το έργο και την προσφορά του οποίου στη Ρωμηοσύνη και την Εκκλησία μίλησε εν συντομία.