Αλλαγή Φρουράς

IMG_1305

Παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης Στρατηγού Δημητρίου Χούπη, του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού Στρατηγού Γεωργίου Κωστίδη, του Διοικητού της 1ης Στρατιάς Στρατηγού Δημόκριτου Κωνσταντάκου και του Διοικητού του Δ! Σώματος Στρατού Στρατηγού Σταύρου Παπασταθοπούλου, πραγματοποιήθηκε, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, στις 14 του μηνός Μαρτίου ε.έ. η Τελετή παράδοσης -  παραλαβής της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Διδυμοτείχου, κατά την οποία ο απερχόμενος Υποστράτηγος Κων. Καραμανίδης παρέδωσε την διοίκηση του σχηματισμού στον αναλαμβάνοντα Υποστράτηγο Ιω. Κωτούλα.

Με παρόμοιες τελετές την Παρασκευή 15η του μηνός Μαρτίου ε.έ. στο Στρατόπεδο ʺΑβραμίδηʺ, στην Καβύλη Ορεστιάδος, ο αποχωρών Ταξίαρχος Θ. Γερασίμου παρέδωσε την διοίκηση της 3ης Ταξιαρχίας στον αναλαμβάνοντα Ταξίαρχο Βαρ. Χαρκιανάκη και στο Στρατόπεδο ʺΘεοδωράκηʺ, στο Λαγό Διδυμοτείχου, ο αποχωρών Ταξίαρχος Ιω. Ματθαίος παρέδωσε την διοίκηση της 30ης Ταξιαρχίας στον Ταξίαρχο Νικ. Λέκκα.

Τέλος, την Καθαρά Τρίτη, 19η του μηνόςΜαρτίου ε.έ. στο Στρατόπεδο ʺΜηλιδώνηʺ στο Σουφλί ο αποχωρών Υποστράτηγος Αθανάσιος Κοντός παρέδωσε τη διοίκηση της 50ής Ταξιαρχίας στον αναλαμβάνοντα Ταξίαρχο Νικ. Παπαγεωργίου.

Οι απερχόμενοι διοικητές των σχηματισμών προ της αναλήψεως των καθηκόντων τους συνοδευόμενοι από τους αναλαμβάνοντες επισκέφθηκαν εθιμοτυπικά τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου, στους οποίους ο Σεβασμιώτατος μαζί με τις ευχές του εκδηλώνοντας την αγάπη του και την εκτίμησή του προσέφερε αναμνηστικά δώρα.