Συνάντηση χορωδιών παραδοσιακής μουσικής

IMG_1357

Με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με την επωνυμία ʺΧρόνης Αηδονίδηςʺ, υπό την διεύθυνση του Μουσικού Χρίστου Κισσούδη, συμμετείχε στο 9ο Χορωδιακό Φεστιβάλ, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Προσφύγων Μικρασιατών Νέας Κρήνης ʺΗ Αγία Παρασκευήʺ.

Φέτος το Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου δασκάλου της παραδοσιακής Θρακιώτικης μουσικής Χρόνη Αηδονίδη, που πρόσφατα εκοιμήθη, και πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Σταύρος Κουγιουμτζής», το Σάββατο, 2 του μηνός Μαρτίου ε.έ. Συμμετείχαν οι χορωδίες: του Αρχείου Μουσικολοαγραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης», της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου «Χρόνης Αηδονίδης», «Δομέστικοι Δράμας» και αυτή του Συλλόγου Προσφύγων Μικρασιατών Νέας Κρήνης «Η Αγία Παρασκευή»

Tην εκδήλωση παρακολούθησαν· ως εκπρόσωπος του οικείου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς ο Αρχιμ. Νεκτάριος Κουρτίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Καλαμαριάς Αθανάσιος Γιαννακός, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας και Δημόσιας Υγείας Ολυμπία Αντωνούδη, ο Πρόεδρος του «Αρχείου Μουσικολοαγραφικής Παράδοσης Αλεξανδρούπολης ʺΧρόνης Αηδονίδηςʺ» Απόστολος Ευφραιμίδης και πλήθος κόσμου.