«Λύχνος ἀείφωτος»

ΔΤ11

Στο εν Κορνοφωλέα Σουφλίου Μετόχιο της Ιεράς Μονής των Ιβήρων, ως πολύτιμος θησαυρός φυλάσσεται ικανό απότμημα των ιερών λειψάνων του Ιερομάρτυρος Αγίου Χαραλάμπους, το οποίο εκτίθεται εις προσκύνηση των πιστών κατά την εόρτιο μνήμη του Αγίου. Πλήθη πιστών συρρέουν από όλες γωνιές της Θράκης κατά τις ημέρες αυτές επικαλούμενοι την μεσιτεία του αγίου, ως προστάτου των πασχόντων από λοιμώδεις νόσους, για την ίαση και την ρώση.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός την κυριώνυμο ημέρα της μνήμης του Αγίου, το Σάββατο 10η του μηνός Φεβρουαρίου ε.έ., προσήλθε στο Μετόχι και, τη αδεία του Καθηγουμένου της κυριάρχου Μονής Ἀρχιμανδρίτου Ναθαναήλ, ιερούργησε πλαισιούμενος από τον Ιβηρίτη Ιερομόναχο Γεώργιο, και μίλησε επί του αποστολικού χωρίου «ἐνδυναμοῦ ἐν τῇ χάριτι τῇ ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ» (Β’ Τιμ. 2,1).

Εκκλησιασθησαν ο Αντιδήμαρχος Σουφλίου Γεώργιος Μπαλτζής και πλήθος κόσμου.

Αφ’ εσπέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και ευλόγησε τους άρτους και μίλησε περί του μαρτυρίου του τιμωμένου αγίου στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους στο Διδυμότειχο.