16 χρόνια προσφοράς του Συσσιτίου Ορεστιάδος

ΔΤ-71

Η Τράπεζα Αγάπης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος συνεχίζει για 16ο έτος την πολύτιμη προσφορά της στην τοπική κοινωνία, καλύπτοντας τις επισιτιστικές ανάγκες δεκάδων απόρων και μοναχικών συνανθρώπων μας, που ζουν στην πόλη και τα περίχωρα. Ακόμα καλύπτει ανάγκες σίτισης μαθητών από ολοήμερα σχολεία. 80 μερίδες ζεστού φαγητού διανέμονται ημερησίως και μαζί με τα αναγκαία οι δικαιούχοι εισπράττουν τη στοργή και το ενδιαφέρον της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, υπό την εποπτεία της οποίας λειτουργεί το Συσσίτιο. Η πνοή της δράσεως αυτής είναι ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ορεστιάδος Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αστεριάδης και οι κυρίες που αφιλοκερδώς προσφέρουν την διακονία τους.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του φιλανθρωπικού έργου της Τράπεζας Αγάπης Ορεστιάδος το εσπέρας της Κυριακής, 28 του μηνός Ιανουαρίου ε.έ., στην κατάμεστη και καλαίσθητη αίθουσα του Επισκοπείου Ορεστιάδος οργανώθηκε η Κοπή της Βασιλόπιτας, που ευλόγησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας. Μετά από την προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου ακολούθησε μια σύντομη αναδρομή στο ιστορικό και την προσφορά του Συσσιτίου από τον π. Βαρθολομαίο Αστεριάδη. Την διασκέδαση των παρισταμένων ανέλαβε στη συνέχεια η Χορωδία ʺΑπόλλων Νέας Ορεστιάδοςʺ, με τραγούδια εποχής, υπό την διεύθυνση της Χορωδού κας Αριάδνης Ροροπούλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Φανή Μπαχαρίδου, οι Αντιδήμαρχοι Ορεστιάδος Μαργαρίτης Αστεριάδης. Χριστίνα Γκιλλούδη, Αντώνιος Τσομπανίδης, Γεώργιος Καδόγλου και Απόστολος Σταυρίδης, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ορεστιάδος Ελένη Νακοπούλου και πλήθος κόσμου.