Χειροτονίες και ενθρονίσεις Αρχιερέων

maxresdefault

Συνελθούσης κατά μήνα Οκτώβριο ε.έ. τῆς Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, πληρώθηκαν δι’ εκλογής οι Ιερές Μητροπόλεις Θεσσαλονίκης, Παραμυθίας και Φλωρίνης και εξελέγησαν Βοηθοί Επίσκοποι για την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και Ιερές Μητροπόλεις.

Στον απόηχο των γενομένων αρχιερατικών εκλογών ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός συλλειτούργησε μετά του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών, την Κυριακή 22 του μηνός Οκτωβρίου ε.έ., στη χειροτονία του Σεβ. Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου και το Σάββατο 11 του μηνός Νοεμβρίου ε.έ. στη χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Αποστόλου.

Ο Σεβασμιώτατος παρέστη επίσης στην ενθρόνιση του Σεβ. Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου κ. Σεραπίωνος, που έλαβε χώρα στην Παραμυθιά της Θεσπρωτίας, το Σάββατο 18 του μηνός Νοεμβρίου, και του Σεβ. Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου, που πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα την Κυριακή 19 του αυτού μηνός.