Μνημονεύτε τῶν ἡγουμένων ἡμῶν

IMG_3514

Η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του εν αγίοις πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου ετιμήθη στους πανηγυρίζοντες Iερούς Nαούς Eλληνοχωρίου, Λάδης, Μεγ. Δοξιπάρας, Νεοχωρίου, Eλαίας, Χιονάδων, Πτελέας, Ζώνης, Aσπρονερίου, και Λαβάρων (Παλαιός)  της  Iεράς Mητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.

Ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός αφ  εσπέρας, την 1η του μηνός Μαΐου ε.έ., χοροστάτησε, ευλόγησε τους άρτους και ωμίλησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Νεοχωρίου Ορεστιάδος,  όπου παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Βασίλειος Μαυρίδης, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Θωμάς Γερασίμου και εκκλησιάσθη πλήθος πιστών.

Το πρωί της επομένης ημέρας, 2α  του μηνός Μαΐου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον ωσαύτως πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Χιονάδων, του τέως Δήμου Μεταξάδων, όπου εκκλησιάσθηκαν ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Διοικητής της XVI Mεραρχίας Yποστράτηγος Κωνσταντίνος Καραμανίδης, ο Διοικητής της 30ής Ταξιαρχίας, Ταξίαρχος Ιωάννης Ματθαίου και πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος αφορμώμενος από το αγωνιστικό και ιεραποστολικό φρόνημα του τιμωμένου αγίου, την προσφορά του στην θεολογική σκέψη, την καθαρότητα της ζωής του και την πιστότητά του στα δόγματα της Εκκλησίας μίλησε επί του αποστολικού αναγνώσματος «Μνημονεύετε τῶν ἡγουμένων ὑμῶν, οἵτινες ἐλάλησαν ὑμῖν τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ, ὧν ἀναθεωροῦντες τὴν ἔκβασιν τῆς ἀναστροφῆς μιμεῖσθε τὴν πίστιν» (Ἑβρ. ιγ΄ 7) και κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν τον άγιο και να παραμένουν ακλόνητοι και αμετάθετοι στην πίστη των Πατέρων μας.