Νέος Διοικητής της 50ής Ταξιαρχίας

BRIZ-6

Νέος Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας «Άψος», που εδρεύει στο Σουφλί, ανέλαβε, μετά από πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβούλιου, τις πρωινές ώρες της 24ης Μαρτίου ε.έ. ο Ταξίαρχος Αθανάσιος Κοντός διαδεχόμενος  τον αποχωρούντα Ταξίαρχο Χρήστο Καραγκούνη, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Επιτελάρχου στο Δ΄ Σώμα Στρατού. Η Τελετή παράδοσης – παραλαβής της Ταξιαρχίας πραγματοποιήθηκε στην έδρα της, στο Στρατόπεδο «Μεληδώνη», παρουσία του Διοικητού του Δ΄ Σώματος Στρατού, Υποστράτηγου Δημοκρίτου Κωνσταντάκου, και του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού πλαισιουμένου από τον κλήρο της πόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος στον αποχωρούντα Διοικητή, Ταξίαρχο Χρήστο Καραγκούνη, προσέφερε λιθογραφία στην οποία εικονίζεται το Σουφλί και στον παραλαμβάνοντα, Ταξίαρχο Αθανάσιο Κοντό  εικόνα του αγίου Ιωάννου του Βατάτζη, του εκ Διδυμοτείχου ελεήμονος  Βασιλέως. Ο Σεβασμιώτατος αφού εξήρε την συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας για την πρόοδο και την ευημερία της ακριτικής περιοχής ευχήθηκε εις αμφοτέρους, τον αποχωρούντα και τον παραλαμβάνοντα Διοικητή, η Υπέρμαχος Στρατηγός να ευλογεί τους ιδίους, να προστατεύει το στράτευμα και να καθοδηγεί τον λαό μας.

Παρόντες, εκτός από τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού, ήταν ο Διοικητής της XII Μεραρχίας Υποστράτηγος Χρήστος Μπακιρτζής και ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Καραμανίδης, οι Διοικητές των Ταξιαρχιών του νομού και του 21ου Συντάγματος, ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και εκπρόσωποι φορέων.