Η Α.Θ.Π. στη Θάσο και την Καβάλα

ieronymos-bartholomew-epiphanius-ιερωνυμος-επιφανιος-βαρθολομαιος-4

Επίσημη επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου πραγματοποίησε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του επιχωρίου Μητροπολίτου κ. Στεφάνου, από 3ης έως και 6ης μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ. Την Α.Θ.Π. συνώδευσαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος.

Η επίσκεψη προέβλεπε, μεταξύ άλλων, συλλείτουργο των τριών Προκαθημένων στον ιστορικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην κωμόπολη Παναγία της Θάσου, με την ευκαιρία της καθιέρωσης κοινού εορτασμού των εν Θάσω αγίων και της ενθρονίσεως της προφάτως αγιογραφηθείσης εικόνος των αγίων στόν Ναό.

Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνων και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συνώδευσε στη Θάσο (3 και  4 Σεπτεβρίου) ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος στη συνέχεια τον εκπροσώπησε στην Καβάλα (5 και 6 Σεπτεμβρίου), λόγω ανειλημμένων  κατ’  αυτάς υποχρεώσεων του Μακαριωτάτου στην Αθήνα.