Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Έβρο

εικόνα_Viber_2022-04-21_19-16-00-311

Από τον ακριτικό Έβρο ξεκίνησε την Μεγάλη Πέμπτη την τετραήμερη επίσκεψή της στη Θράκη, εν όψει των εορτών του Αγίου Πάσχα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το χωριό Φτελιά του τέως Δήμου Τριγώνου, το Μουσείο Καραθεοδωρή στη Νέα Βύσσα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί, όπου και διανυκτέρευσε.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, υποδέχθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας  το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης στόν Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Διδυμοτείχου και της προσέφερε κεντητή εικόνα του Αγίου.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Σουφλί παρακολούθησε την Ακολουθία των Παθών, όπου χοροστάτησε ο οικείος Μητροπολίτης, ο οποίος στη προσφώνησή του εξέφρασε την συγκίνηση και την χαρά συγχρόνως του ακριτικού λαού της περιοχής γιά την παρουσία της και ανέπτυξε λίγες σκέψεις επί του υμνογραφικού «Ο Σταυρός σου Κύριε, ζωή και ανάστασις υπάρχει τω λαώ σου». Σε ανάμνηση του γεγονότος  ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας λιθογραφία απεικονίζουσα τον Άγιο Γεώργιο, τον προστάτη της πόλεως,  με τον Μητροπολιτικό Ναό και το Σουφλί.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τους λιγοστούς χριστιανούς του Μικρού Δερείου και στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου παρακολούθησε την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, στην οποία χοροστάτησε ο επιχώριος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος και της προσέφερε κέρινη εικόνα της Αναστάσεως.

Προσφωνώντας την ΠτΔ ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, σημείωσε «μπορεί να μείναμε λιγοστοί και αδύναμοι όμως η παρουσία του Χριστού μας δίδει την δύναμη να ανταποκριθούμε στην αποστολή μας για να κρατήσουμε τον τόπο μας ζωντανό και  τα καντήλια των εκκλησιών μας ανάμμενα».