Παρουσίαση Τιμητικού Τόμου για τον Πριγκηποννήσων Ιάκωβο

IMG_6670-1

Επί τη μνήμη του Αγίου Ιακώβου του αδελφοθέου, το Σάββατο 23 του μηνός Οκτωβρίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό  Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος και στη συνέχεια πρόεστη του Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Πριγκηποννήσων κυρού Ιακώβου Σωφρονιάδου (1947-2018).

Μετά το πέρας του Μνημοσύνου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επισκοπείου Ορεστιάδος, εγένετο η παρουσίαση του Τιμητικού Τόμου “ΙΑΚΩΒΟΥ ΜΝΗΜΗ” -Τόμου στη μνήμη του Μητροπολίτου Πριγκηποννήσων Ιακώβου Σωφρονιάδου-  που εκδόθηκε πρόσφατα από την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, με επιμέλεια του κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη, Κοσμήτορα της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ., και του κ. Παναγιώτου Ριζοπούλου, δημοσιογράφου, επί τη συμπληρώσει τριών ετών από της προς Κύριον εκδημίας του μακαριστού Ιεράρχου (2018-2021).

Μετά τον σύντομο χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου, για την προσωπικότητα και το πολυσχιδές έργο του μακαριστού Ιεράρχου μίλησε ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Βαρβούνης και ο κ. Αθανάσιος Κούγκουλος, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ., που παρουσίασε τα περιεχόμενα του Τιμητικού Τόμου. Το συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος κα Βέρα Μαυρίδου.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον Κοσμήτορα της Σχολής Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ. κ. Εμμανουήλ Βαρβούνη την ύψιστη τιμητική διάκριση  της Ιεράς Μητροπόλεως, το αργυρούν παράσημο του Αγίου Ιωάννου του Βατάτζη, σε αναγνώριση της προσφοράς του στην Επιστήμη και στην παράδοση της Θράκης.