Γ΄ Εβδομάς Νηστειών

IMG_9660

Κατά την διαρρεύσασα Γ’ Εβδομάδα των Νηστειών, τη Δευτέρα 28, Μαρτίου ε.ε. πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου Ιερατική Σύναξη κατά την οποία μίλησε ο αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μυστήριο του Ευχελαίου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Λάδης (τέως Δήμου Μεταξάδων) και το απόγευμα της επόμενης, Τρίτης  29 Μαρτίου ε.ε. στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χελιδόνας (τέως Δήμου Κυπρίνου).

Την Τετάρτη, 30 Μαρτίου ε.ε. το πρωί ο Σεβασμιώτατος εδέχθη στο Επισκοπείο Διδυμοτείχου σε εθιμοτυπική επίσκεψη τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού Στρατηγό Ιωσήφ Μαυράκη και το απόγευμα τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Παλιουρίου (τέως Δήμου Μεταξάδων).

Την Πέμπτη, 31 Μαρτίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μυστήριο του Ευχελαίου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Πραγγίου.

Την Παρασκευή 1η Απριλίου ε.ε. το πρωί ο Σεβασμιώτατος προέστη της εξοδίου ακολουθίας της αειμνήστου Σουλτάνας Δημοσχάκη, μητρός του βουλευτού Αναστασίου Δημοσχάκη, στο Ισαάκιο Διδυμοτείχου, και στη συνέχεια τέλεσε το μυστήριο του Ευχελαίου στο Στρατόπεδο «Χατζηπεντή» στο Κουφόβουνο, παρουσία του Διοικητού της 50ης Ταξιαρχίας, Ταξίαρχου Άγγελου Ιλαρίδη, και διένειμε στα στελέχη των μονάδων την Καινή Διαθήκη σε παραλλαγή.

Νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος έψαλε την Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Ευγενικού και αργότερα στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Δόξας (τέως Δήμου Μεταξάδων).