Η προβληματική του διαδικτύου

IMG_0118

“Η προβληματική του διαδικτύου στην Ορθόδοξη παράδοση„ ήταν το θέμα της εισήγησης του Πρωτ.Γρηγορίου Σταμκόπουλου, Καθηγητού και Προέδρου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, στη “Σχολή Γονέων” της Ιεράς Μητροπόλεως μας, την Κυριακή 16 Νοεμβρίου ε.έ. το απόγευμα, και στην Ιερατική Σύναξη, που πραγματοποιήθηκε την επομένη, Δευτέρα 17 Νοεμβρίου ε.έ.. Αμφότερες οι συναντήσεις έγιναν στην Ορεστιάδα.

Με πολύ ενδιαφέρον οι γονείς και οι κληρικοί μας παρακολούθησαν την ομιλία επί ενός συχρόνου θέματος, όπως το διαδίκτυο, που εγγίζει όλους και ιδιαίτερα τα παιδιά μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δ α μ α σ κ η ν ό ς  την Κυριακή 16 Νοεμβρίου ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης Βάλτου Ορεστιάδος. Αναλύοντας την ευαγγελική περικοπή μεταξύ άλλων τόνισε: «Απέναντι στην αμαρτία ο Χριστός και η Εκκλησία είναι αμείλικτοι. Απέναντι στους αμαρτωλούς, όμως, η στάση τους είναι εντελώς διαφορετική. Ο Χριστός καταγγέλλει την αμαρτία, αλλά αγαπά και δέχεται τους αμαρτωλούς. Γι’ αυτό και κατηγορήθηκε από τους υποκριτές της εποχής του, αλλά και της εποχής μας. Συναναστρεφόμενος τους αμαρτωλούς δεν αμνηστεύει, ούτε αποδέχεται την αμαρτία, αλλά εργάζεται για την μετάνοιά τους. Η Εκκλησία μας καταδικάζει την αμαρτία, επιδεικνύει, όμως, αγάπη, δίχως όρια, προς τον κάθε αμαρτωλό άνθρωπο ».