Παραμονές Πρωτοχρονιάς

Εικόνα3 024

Μέσα στο γιορταστικό κλίμα του Αγίου Δωδεκαημέρου ο λαός μας ετοιμάζεται να υποδεχθεί το Νέο Έτος με αισθήματα ανάμεικτα, λόγω των δυσμενών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσεως. Με σειρά εορταστικών εκδηλώσεων η τοπική μας Εκκλησία εμψυχώνει το δοκιμαζόμενο ποίμνιό της και του δίδει ελπίδα και παρηγοριά για ένα καλύτερο μέλλον.

Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου ε.ε. το απόγευμα στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου τα Κατηχητικά Σχολεία του Διδυμοτείχου έκαναν τη δική τους Χριστουγεννιάτικη γιορτή που παρακολούθησε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος στη συνέχεια διένειμε δώρα στους κατηχητόπαιδες.

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου και τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο του Αντιδημάρχου Γεωργ. Ροκίδη, που παρακολούθησε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο. Την ίδια ημέρα το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στην ενορία Αγίου Γεωργίου Καστανεών, στην οποία μίλησε επίκαιρα ο Αρχιμ.  Κύριλλος Κολτσίδης και απέδωσε χριστουγεννιάτικους ύμνους χορωδία κυριών και δεσποινίδων.