Οι Σεβ. Μητροπολίτες Κύκκου και Ταμασού στο Διδυμότειχο

148590_401727803232979_1358242451_n

Την ακριτική Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου επισκέφτηκαν εθιμοτυπικά το Σάββατο 10 Νοεμβρίου ε.ε. οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Κύκκοyυ και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος και Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαϊας, Ιεράρχες της Εκκλησίας της Κύπρου, συνοδευόμενοι από συνεργάτες τους. Κατά τη σύντομη επίσκεψή τους αυτή είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κεντρικό και βόρειο Έβρο και να προσκυνήσουν τους Ιερούς Ναούς μας στο Διδυμότειχο και τη Ν. Ορεστιάδα.

Τους δύο Αρχιερείς τίμησε και φιλοξένησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, ο οποίος ως γνωστόν προ δύο μηνών περίπου είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί και να φιλοξενηθεί στη Μεγαλόνησο. Συγκινητικό ήταν το γεγονός ότι οι Κύπριοι Ιεράρχες με ιερά συγκίνηση διαπίστωσαν τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο ακριτικές περιοχές την Κύπρου και της Θράκης.

Το πρωί της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός επισκέφτηκε και ιερούργησε στην ενορία Π. Ταξιαρχών Γιαννούλης. Θέλοντας να στηρίξει τους λιγοστούς κατοίκους αυτής της ενορίας δανείστηκε τον λόγο του Αποστόλου Παύλου «μη φοβού το μικρόν ποίμνιον…»