Προβολή παιδικής ταινίας «Το Πολικό Express»

2

Σε μαθητική Λειτουργία στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, ιερούργησε την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός, όπου εκκλησιάστικαν οι μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλεως Διδυμοτείχου. Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να μιλήσει στους μαθητές για την σημασία της εορτής της του Χριστού Γεννήσεως.

Στη συνέχεια με πρωτοβουλία του Επικοινωνικού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως προβλήθηκε στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου η παιδική χριστουγεννιάτικη ταινία «Το Πολικό Express» , στην οποία παρέστη και ο Σεβασμιώτατος. Μετά την προβολή ακολούθησε διάλογος και συζήτηση με τους μαθητές.

Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Σουφλί, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου ετέλεσε την Εξόδιο Ακολουθία του αποβιώσαντος συνταξιούχου ιερέως Παναγιώτη Μπλίτσα. Το εσπέρας χοροστάτησε στον Εσπερινό στην Ιερά Μονή Γενεσίου Θεοτόκου Δαδιάς κατά τη διάρκεια του οποίου έκειρε σε μικρόσχημο μοναχό τον π. Γαβριήλ Χειμώνα.