Η εορτή του αγίου Ελευθερίου, εορτή της νεότητας.

100_5705

Ημέρα αφιερωμένη στη νεότητα, η ημέρα της μνήμης του αγίου Ελευθερίου στην Ιερά Μητρόπολη μας, δεδομένου ότι ο άγιος πολύ νέος διήλθε τους βαθμούς της ιερωσύνης και πολύ νέος μαρτύρησε για το Χριστό.

Ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Νέας Ορεστιάδος, παρεκκλήσιο του οποίου τιμάται στη μνήμη του αγίου Ελευθερίου. Τη Θεία λειτουργία παρακολούθησαν οι μαθητές του παρακείμενου 4ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδος, προς τους οποίους ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε παραινετικούς λόγους.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος παρακολούθησε μαζί με τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδος την προβολή της χριστουγεννιάτικης ταινίας «Το Πολικό Express» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολικού Συγκροτήματος. Η προβολή της ταινίας έγινε με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως και με τη συνεργασία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδος. Ακολούθησε διάλογος και διανομή γλυκισμάτων.

Το μεσημέρι της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον αγιασμό στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Ορεστιάδος, παρουσία του Δημάρχου  κ. Δημ. Μουζά και των παραγόντων του Κέντρου και συνεχάρη τον Πρόεδρο του Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βασ. Δαλαμαγκίδη και τους συνεργάτες του.