Βιογραφικό

  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου  κ. Δαμασκηνός, κατά κόσμον Μηνάς Καρπαθάκης του Αποστόλου, γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1959.

          Μετά την αποφοίτησή του από την Πρότυπο Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης, σπούδασε Νομικά αρχικά και Θεολογία εν συνεχεία στις αντίστοιχες Σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επί διετίαν (1982-1985) ήσκησε δικηγορία εν Αθήναις.

          Εκάρη Μοναχός εις την Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη την 1η Φεβρουαρίου 1985, χειροτονήθηκε Διάκονος υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Μεγάρων και Σαλαμίνος Βαρθολομαίου στις 23 Μαρτίου 1985 και Πρεσβύτερος υπό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σεραφείμ στις 14 Σεπτεμβρίου 1987. Υπηρέτησε ως διάκονος, εφημέριος και Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του εν Αθήναις Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, οδού Ακαδημίας.

          Διετέλεσε Γραμματεύς (1985-1990) και είτα Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (1990-1998).

          Την 25η Ιανουαρίου 1995, εξελέγη υπό της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Διαυλείας και χειροτονήθηκε στις 27 Ιανουαρίου 1995 προεξάρχοντος του μακαριστού Μητροπολίτου Δράμας Διονυσίου.

          Συμμετείχε ως Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου πολλών Συνοδικών Επιτροπών και Εκκλησιαστικών Αποστολών στο εξωτερικό. Επιμελήθηκε με εντολή της Ιεράς Συνόδου της εκδόσεως των Συνοδικών Εγκυκλίων των ετών 1957-2000.

          Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, εξελέγη υπό της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος την 12ην Οκτωβρίου 2009 και ενθρονίσθηκε στο Διδυμότειχο στις 19 Νοεμβρίου 2009.

          Διετέλεσε Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής (2012-2013). Τυγχάνει τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επί της Αρχιγραμματείας και της Συνοδικής Επιτροπής Νομοκανονικών και Δογματικών Ζητημάτων.

ΦΗΜΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ

Δαμασκηνού του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου, της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου,
Υπερτίμου και Εξάρχου πάσης Ροδόπης,
Ημών δε Πατρός και Ποιμενάρχου, πολλά τα έτη.