Αύγουστος, το Πάσχα του καλοκαιριού!

IMG_0938

Αύγουστος, το Πάσχα του καλοκαιριού! Περίοδος πνευματικής εγρήγορσης και περισυλλογής. Το πανάχραντο πρόσωπο της Θεοτόκου φωτίζει τους νέους, ασύλληπτους για το ανθρώπινο νου ορίζοντες, που άνοιξε στον άνθρωπο η αγάπη του Θεού. Η «Κοίμηση», η «Μετάστασή της», αποτελεί την προδρομική κατάσταση που προμηνύει και τη δική μας μετάβαση σε μια υψηλότερη πραγματικότητα ζωής. Την περίοδο αυτή, της νηστείας και της θρησκευτικής ανατάσεως, η πυκνή θεολογική μαρτυρία της ορθοδόξου συνειδήσεως φέρνει πιο κοντά το λαό μας στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, για να μπορεί ο πιστός να ψάλλει συνειδητά συντροφιά με τους αγίους, ύμνους παρηγοριάς και ελπίδος, εμπνεόμενος από το ιερό πρόσωπο της Θεομήτορος.

Αρχομένης, λοιπόν, της περιόδου του Δεκαπενταυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός·

-         Την Κυριακή, 1η Αυγούστου ε.έ. λειτούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Χιονάδων, του τέως Δήμου Μεταξάδων και στη συνέχεια τέλεσε τον αγιασμό επί τη πρώτη του μηνός.

-         Το εσπέρας της ιδίας ημέρας προέστη της ακολουθίας του Μεγ. Παρακλητικού Κανόνος στον μεταβυζαντινό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Θεραπειού, του τέως Δήμου Τριγώνου.

-         Το εσπέρας της Δευτέρας, 2 Αυγούστου ε.έ., προέστη της ακολουθίας του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Καναδά, του τέως Δήμου Τριγώνου. Παρέστη ο Διοικητής του 21ου Συντάγματος Συνταγματάρχης Βαρδής Χαρκιανάκης.

-         Το εσπέρας της Τετάρτης, 4 Αυγούστου ε.έ., προέστη της ακολουθίας του Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χελιδόνας.