Η εορτή του προστάτου της ΕΛ.ΑΣ.

DSC04092

Η μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου, προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας, εορτάσθηκε στην Ορεστιάδα και στο Διδυμότειχο με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Την παραμονή της εορτής, 19 Οκτωβρίου ε.ε., χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δ α μ α σ κ η ν ο ύ τελέστηκε Δοξολογία στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου. Δοξολογία επίσης τελέσθηκε χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδος, όπου και η έδρα της Αστυνομικής Διευθύνσεως, το πρωί της 20ης Οκτωβρίου ε.ε., παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντού κ. Γεωργ. Σαλαμάγκα, του Δημάρχου Ορεστιάδος κ. Δημ. Μουζά, του Δημάρχου Διδυμοτείχου κ. Παρ. Πατσουρίδη και άλλων επισήμων.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιταριάς ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος το πρωί της 20 Οκτωβρίου ε.ε., όπου οι λιγοστοί ενορίτες και προσκυνητές προσεκύνησαν το ιερό λείψανο του αγίου Αρτεμίου.

Το ίδιο πρωϊνό ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον αγιασμό επί τη ενάρξει των μαθημάτων των Κατηχητικών Σχολείων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους μικρούς μαθητές ο Χριστός να είναι πάντα ο φίλος τους που θα τον εμπιστεύονται στις δύσκολες και τις ευχάριστες στιγμές της ζωής τους.