Νέος Ηγούμενος στη Μονή Δαδιάς.

ΝΕΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΜΟΝΗ ΔΑΔΙΑΣ 2011

Μετά από ενενήντα εννέα χρόνια από την τελευταία εκλογή Καθηγούμενου στην ιστορική Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου της Δαδιάς, έγινε σήμερα 18 Αυγούστου, εκλογή Καθηγουμένου.Η Μονή για πολλές δεκαετίες αυτή ήταν εγκαταλελειμμένη. Από της εκλογής του νέου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου κ Δαμασκηνού του εξόχως διακριθέντος για τα φιλομοναχικά του αισθήματα από της εποχής που υπηρετούσε ως Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου και όπου τότε βοήθησε αρκετές Μονές και αδελφότητες, εκδηλώθηκε η θέληση του να επανδρώσει την παλαίφατο Μονή.

Προς τούτο βρέθηκε ο εκ των πνευματικών του τέκνων Ιερομόναχος Ελπιδοφόρος ο οποίος προσήλθε και εγκαταβίωσε στην Ιερά Μονή. Ακολούθησαν και άλλοι νέοι από την περιοχή του Έβρου πού μαζί με τους από παλαιότερα εγγεγραμμένους Ιερομονάχους ήδη αποτελούν 10 μελή αδελφότητα.

Ο φιλομόναχος Μητροπολίτης υπέβαλε στην Ιερά Σύνοδο και έλαβε την έγκριση του Κανονισμού λειτουργίας της Ιεράς Μονής ενώ ήδη προχωρά και στην ίδρυση νέας Ανδρώας Μονής στα Ελληνοτουρκικά Σύνορα επ΄ ονόματι της Αγίας Σκέπης.

Αφού δημοσιεύθηκε ο κανονισμός με την ευλογία του Μητροπολίτου η διαχειριστική επιτροπή συγκάλεσε την αδελφότητα προς εκλογή Καθηγούμενου και Ηγουμενοσυμβουλίου.

Η αδελφότητα μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας προέβη στις σύμφωνα με τον Κανονισμό εκλογές από της οποίες αναδείχθηκε Καθηγούμενος ο Αρχιμανδρίτης Ελπιδοφόρος Λημναίος, πρώτος Ηγουμενοσύμβουλος ο Αρχιδιάκονος Δαμασκηνός Αλαζράϊ και δεύτερος Ηγουμενοσύμβουλος ο ιερομόναχος Αγαθάγγελος Πιστόλας.

Οι εκλεγέντες συνοδευόμενοι από τον έως της εκλογής πρόεδρο της διαχειριστικής επιτροπής της Μονής, Πρωτοπρεσβύτερο π. Σταμάτιο Αυτζιόγλου μετέβησαν στο Διδυμότειχο και ανακοίνωσαν στον Μητροπολίτη τα αποτελέσματα των εκλογών.

Ο νέος Καθηγούμενος καταγόμενος από την Ερυθραία της Μικράς Ασίας μεγάλωσε στην Μεταμόρφωση Αττικής, σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, χειροτονήθηκε διάκονος στις 2.7.2005  στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Αγίου Νεκταρίου Γαργηττού Αττικής, από τον τότε Επίσκοπο Διαυλείας κ. Δαμασκηνό και υπηρέτησε ως διάκονος παρά την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αλεξανδρείας στο Κάιρο, Πατριαρχικός διάκονος και κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στις 3.12.2006 από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο και διορίστηκε εφημέριος του Κοινοτικού Ναού του Αγίου Κωνσταντίνου Καϊρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ενθρόνιση του νέου Καθηγουμένου θα γίνει την 8η Σεπτεμβρίου ανήμερα της πανηγύρεως της Μονής.