Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

49

Σύσσωμος η ηγεσία της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Διδυμοτείχου, υπό τον Υποστράτηγο Κων. Καραμανίδη, παρέστη στη Θεία Λειτουργία, που τελέσθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, επί τη εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, την 21η Νοεμβρίου ε.έ., η οποία από ετών έχει καθιερωθεί ως Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Καθώς το πλήρωμα της Εκκλησίας την 21η Νοεμβρίου τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου, με αφορμή την ανάμνηση των εγκαινίων της Βασιλικής, που  χτίστηκε προς τιμήν της Θεοτόκου δίπλα στα ερείπια του Ναού του Σολομώντος, από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Ιουστιανιανό στις 21 Νοεμβρίου του 543, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας τιμούν την Υπέρμαχο Στρατηγό, που ανά τους αιώνες προστατεύει και οδηγεί τον λαό μας.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Επιτελάρχης της Μεραρχίας Συνταγματάρχης Πυροβολικού Κων. Κόλιας. Τον Διοικητή της XVI Μεραρχίας πλαισίωσαν ο Υποδιοικητής της Ταξίαρχος Νικ. Παπαγεωργίου και ο Διοικητής της 30ής Ταξιαρχίας Ιω. Ματθαίος. Παρέστησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Βασίλειος Δελησταμάτης και η αντιδήμαρχος Στ. Θεοδοσίου, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Διδυμοτείχου.

Ο Σεβασμιώτατος σε σύντομο χαιρετισμό εν τω προσώπω του Στρατηγού συνεχάρη όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που υπηρετούν στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου για την μετά αυτοθυσίας υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας αλλά και την πολύτιμη προσφορά τους προς την τοπική κοινωνία, διασφαλίζοντας σε αυτήν όλες τις προϋποθέσεις για πρόοδο και ευημερία της.

Μετά την καθιερωμένη Δοξολογία επί τη Ημέρα του εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλεως.