Ο Αρχηγός ΓΕΣ στο Διδυμότειχο

IMG_1067

Με την ευκαιρία των εγκαινίων υποκαταστήματος του Στρατιωτικού Φαρμακείου στο Διδυμότειχο, την Τρίτη 11η του μηνός Οκτωβρίου ε.έ.,  για μια ακόμη φορά ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης βρέθηκε κοντά στους ακρίτες του Βορείου Έβρου και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που υπηρετούν στη XVI Μ/Κ Μεραρχία.

Της τελετής του αγιασμού προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος προσφωνώντας τον  Αρχηγό εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες της τοπικής κοινωνίας για το ανύστακτο ενδιαφέρον του προς τους ακρίτες και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που υπηρετούν στην ευαίσθητη περιοχή της XVI Μεραρχίας «Διδυμοτείχου», αλλά και την συγκίνησή του καθώς η επίσκεψη αυτή ανακαλεί αφ’ ενός στην μνήμη όλων τους άρρηκτους δεσμούς του Αρχηγού με το Διδυμότειχο και την ευρύτερη περιοχή και αφ’ ετέρου δίδει μηνύματα πολλαπλής σημασίας τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στους γείτονές της.

Το Στρατιωτικό Φαρμακείο θα λειτουργήσει σε χώρο της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Διδυμοτείχου.

Στην τελετή παρέστησαν ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Υποστράτηγος Θεόδωρος Χατζηγεωργίου και  ο Υποδιοικητής της Ταξίαρχος Νικόλαος Γιοβανούδης, οι Διοικητές της 3ης και της 30ής Ταξιαρχίας Πέτρος Δασκαλάκης και Ευστάθιος Κοκκινίδης αντιστοίχως και του 21ου Συντάγματος Βαρδής Χαρκιανάκης και οι Δήμαρχοι Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και Ορεστιάδος Βασίλειος Μαυρίδης.