Μη φοβούμενος «το μικρόν ποίμνιον»

εικόνα_Viber_2022-01-07_16-04-48-182

Νωπές παραμένουν οι πληγές που άφησε πίσω της η θεομηνία της 12ης Ιανουαρίου 2021 στο Μικρό Δέρειο του Δήμου Σουφλίου. Τα ορμητικά νερά του Ερυθροποτάμου  πλημμύρισαν σπίτια, αποθήκες, υποστατικά παρασέρνοντας ό,τι εύρισκαν στο πέρασμά τους. Καθώς, λοιπόν συμπληρώνεται σε λίγες μέρες ένας χρόνος δοκιμασίας των κατοίκων του χωριού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός επισκέφθηκε την μικρή τους εκκλησιαστική κοινότητα την επομένη των Θεοφανείων, στις 7 Ιανουαρίου ε.έ., για να λειτουργήσει στον απέριττο αλλά κατανυκτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και να εκφράσει την αγάπη του και το ενδιαφέρον του στους «λίγους», στους «αδύναμους», στους «ταλαιπωρημένους», που παρά τις δυσκολίες συνεχίζουν να παραμένουν στις πατρογονικές τους εστίες και να διατηρούν αναμμένα τα καντήλια των Εκκλησιών τους.

Να σημειωθεί ότι το Μικρό Δέρειο, με λιγότερους των 100 κατοίκων, είναι το τελευταίο χριστιανικό χωριό προς τα πομακοχώρια του Σουφλίου και υπέστη τις περισσότερες ζημιές από τις καταστροφικές πλημμύρες της 12ης Ιανουαρίου 2021.

Ο Σεβασμιώτατος με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του συνεχάρη τον εφημέριο της  ενορίας π. Ιωάννη Τζιβάρα, διότι παρά την ασθένεια που τον δυσκολεύει τα τελευταία χρόνια και την ολοσχερή καταστροφή του σπιτικού του από τις πλημμύρες, εκείνος μη φοβούμενος «το μικρόν ποίμνιον», με ζήλο και αφοσίωση συνεχίζει να διακονεί το ιερό θυσιαστήριο και να συμπαρίσταται με όλες τις δυνάμεις του στους συγχωριανούς του. Στο τέλος του χαιρετισμού του ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η Χάρις του εν Ιορδάνη Επιφανέντος Χριστού να επουλώσει σύντομα τις πληγές της θεομηνίας και να χαρίσει αίσιο και ευλογημένο το Νέο Έτος «εν πλησμονή» πνευματικών και υλικών αγαθών.

Παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου Μιχάλης Πιτιακούδης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου Αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος Βομβέλης και αντιπροσωπεία της 50ης Ταξιαρχίας.