Ο Υφυπουργός Άμυνας στο Διδυμότειχο

IMG_7051

Με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Χαρδαλιά, που αυτό το τριήμερο πραγματοποιεί επίσκεψη σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θράκη, συναντήθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός στο Διδυμότειχο, όπου και η έδρα της XVI Μεραρχίας, τις μεταμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, 18ης Δεκεμβρίου ε.έ.
Παρόντες στη συνάντηση ήσαν ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Διοικητής της XVI Μ/Κ Μεραρχίας Υποστράτηγος Αναστάσιος Αλεξιάδης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Βασίλειος Μαυρίδης.
Ο Σεβασμιώτατος, αφού αναφέρθηκε στην προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων για την ασφάλεια του τόπου και στην κοινωνική καταξίωση τους στις καρδιές του ακριτικού λαού μας, προσέφερε στον κ. Υφυπουργό εικόνα του εκ Διδυμοτείχου Αγίου Ιωάννου του Βατάτζη, του ελεήμονος βασιλέως (1193-1254), και σχετικό πόνημα του συντοπίτη μας Ιωάννου Σαρσάκη και ευχήθηκε όπως ο άγιος, ως πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης υπηρέτησε πιστά τον λαό της Αυτοκρατορίας της Νικαίας, έτσι και ο κ. Υφυπουργός να υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού για την πρόοδο, την ευημερία και την ακεραιότητα της Πατρίδας μας.