Δημήτρια – Νεστόρεια

εικόνα_Viber_2021-10-27_10-37-37-946

Η ιερά μνήμη του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου και του μαθητού του Μάρτυρος Αγίου Νέστορος εορτάσθη στις φερώνυμες ενορίες της παραμεθορίου Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου με σειρά λατρευτικών εκδηλώσεων που κατά περίπτωσιν φέρουν την ονομασία ΔΗΜΗΤΡΙΑ στα Λάβαρα και ΝΕΣΤΟΡΕΙΑ στο Αμόριο.

Συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός·
•το εσπέρας της 25ης Οκτωβρίου ε.έ. χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στόν Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Οινόης- Ορεστιάδος, παρουσία του Διοικητού της XVI Μεραρχίας Στρατηγού Αναστασίου Αλεξιάδη και πολυπληθούς εκκλησιάσματος.
•το πρωί της 26ης Οκτωβρίου ε.έ. προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαβάρων, του τέως Δήμου Ορφέως, παρουσία του Δημάρχου Σουφλίου Παν. Καλακίκου και του Διοικητού της 50ής Ταξιαρχίας, Ταξιάρχου Δημ. Αραμπατζή, και
•το πρωί της επομένης 27ης Οκτωβρίου ε.έ. επί τη μνήμη του Αγίου Νέστορος, ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Αμορίου, του τέως Δήμου Ορφέως. Επ’  ευκαιρία των ονομαστηρίων του εφημερίου της ενορίας Αρχιμ. Νέστορος Ουρουμτζίκη εξέφρασε προς αυτόν την ευαρέσκειά του για την φιλότιμη και αξιέπαινη διακονία του. Προσήλθαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Παν. Καλακίκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιχ. Πιτιακούδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παν. Αγελαδαράκης και αντιπροσωπεία της 50ης Ταξιαρχίας.