Στις Καστανιές εγράφη ιστορία…

IMG_5978

Τις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες της 3ης Αυγούστου ε.έ. εγκαινιάσθηκε το ανακαινισμένο εκ βάθρων και αναβαθμισμένο Επιτηρητικό Φυλάκιο 1 στις Καστανιές Ορεστιάδας, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου. Της τελετής του αγιασμού προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός και παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Διοικητής του Δ΄ ΣΣ, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Διδυμοτείχου Υποστράτηγος Αναστάσιος Αλεξιάδης, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης Πασχάλης Συριτούδης, ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδος Γεώργιος Καραγιάννης και άλλοι προσκεκλημένοι.

Σημειωτέον, ότι, στο Ε.Φ. 1 διεδραματίσθησαν τα θλιβερά γεγονότα του Μαρτίου του 2020, όπου αποκρούστηκε η ασύμμετρη απειλή απόπειρας βίαιης εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών, υποκινούμενων απ’ την Τουρκία. Μετά από απόφαση της Πολιτείας, όλος ο χώρος αναβαθμίστηκε κτιριακά και επιχειρησιακά και είναι στην διάθεση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Με φανερή συγκίνηση και υπερηφάνεια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, σχολίασε για τα εγκαίνια: “Καστανιές Έβρου. Εγκαίνια Επιτηρητικού Φυλακίου 1. Ενισχύοντας τις δυνατότητές μας για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την αποτροπή στον Έβρο, είμεθα προσηλωμένοι στην αποστολή μας! Φυλάττομεν Θερμοπύλας».

Ο Σεβασμιώτατος σε σχετική δήλωσή του στα Μ.Μ.Ε. είπε· «Εδώ που είναι, όχι μόνο τα σύνορα δύο χωρών αλλά και της Ευρώπης με την Ανατολή, τον παρελθόντα Μάρτιο εγράφη ιστορία. Αλλά και σήμερα, καθημερινά συνεχίζεται να γράφεται ιστορία… Ένας ακήρυκτος πόλεμος καραδοκεί ανά πάσα στιγμή. Η Ελλάδα είναι υπερήφανη για το Στρατό και τα σώματα ασφαλείας, που θυσιαστικά αγωνίζονται προστατεύοντας όχι μόνο την ακεραιότητά της αλλά και τις αξίες, την πίστη και τα ιδανικά της και πάνω από όλα την αξιοπρέπεια του έθνους μας».