Κυριακή Γ΄ Λουκά

IMG-e176d9bb2bc79b6fa9456282dbac00ea-V

«Ζούμε σε μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους της ιστορίας μας. Η οικονομική κρίση «κτυπά» την πόρτα σχεδόν όλων μας. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που βιώνουν την κρίση αυτή ως αδιέξοδο. Ο πόνος, η θλίψη, το κλάμα περισσεύουν σε πάρα πολλούς. Μοιάζει η Ελλάδα με τη μάνα του σημερινού Ευαγγελίου, που προπέμπει το παιδί της στο νεκροταφείο. Κι όμως! Όπως τότε παρουσιάσθηκε ο Κύριος και έδωσε ως απροσδόκητη  λύση την ανάσταση, έτσι και σήμερα, ο Κύριος έρχεται να μας συναντήσει και να δώσει διέξοδο στο φαινομενικά αδιέξοδο. Το «μή κλαίε» και το «νεανίσκε, σοί λέγω, εγέρθητι» είναι τα λόγια που πρέπει να ακούσουμε κι εμείς, για να ορθοποδήσουμε και πάλι. Δεν μπορούμε να είμεθα χριστιανοί, αν δεν έχουμε αυτήν την πεποίθηση κι αυτήν την ελπίδα, υπό μία βέβαια προϋπόθεση ότι ο λόγος αυτός θα λειτουργήσει για να μετανοήσουμε, αλλάζοντας τρόπο ζωής. Από εγωιστές και συμφεροντολόγοι να γίνουμε άνθρωποι αγάπης, με ενδιαφέρον και συμπάθεια για τους συνανθρώπους μας. Τότε ναι, θα δούμε ό,τι είδε και η χαροκαμένη μάνα της Ναΐν: την ανάσταση, αλλά πρώτα του ίδιου του εαυτού μας. Και στη συνέχεια την υπέρβαση και όλων των άλλων αδιεξόδων της ζωής μας…» τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός σχολιάζοντας το ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής Γ´ Λουκά, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Καβύλης, όπου ιερούργησε, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου ε. ε.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Άγγελος Ιλαρίδης, ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδος Αρχοντής Αρχοντίδης και πολυπληθές εκκλησίασμα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προσήλθε στο Πνευματικό Κέντρο Καβύλης και, παρουσία του Δημάρχου Ορεστιάδος Βασιλείου Μαυρίδη, ετέλεσε τον αγιασμό επί τη επαναδραστηριοποιήσει του Εκπολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Καβύλης «Ο Άγιος Δημήτριος», ευχηθείς στον Πρόεδρο Μαργαρίτη Αστεριάδη και τα μέλη του Συλλόγου επιτυχία και πρόοδο στους σκοπούς του.

Το εσπέρας της προηγουμένης, ο Σεβασμιώτατος προέστη του αγιασμού επί τη ενάρξει των μαθημάτων του Παραρτήματος Ορεστιάδος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως και απένειμε τα πτυχία στους νέους πτυχιούχους της συγχαρείς τους καθηγητές και τους μαθητές της Σχολής για την φιλότιμη προσπάθειά τους.