“Ανάσταση Χριστού – Καινούργια ζωή”.

IMG-15284b0f07a405e96b7b2848952d58b6-V

Με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον οικείο Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό άνοιξε η αυλαία των θερινών Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου στό «Χαρούμενο ακρογιάλι» της Αλεξανδρούπολης, τη Τετάρτη, 3 του μηνός Ιουλίου ε.έ. Και φέτος θα φιλοξενηθούν εντελώς δωρεάν 350 νέοι και νέες των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου σε 4 εβδομαδιαίες κατασκηνωτικές περιόδους, με σύνθημα της εφετινής κατασκήνωσης «Ανάσταση Χριστού – Καινούργια ζωή».

Οι μικροί κατασκηνωτές στο ευχάριστο περιβάλλον της παραθαλάσσιας κατασκήνωσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πρωτίστως το Χριστό και τις αιώνιες αλήθειες του Ευαγγελίου Του, θα μάθουν να συμβιώνουν και να μοιράζονται όχι μόνο τα αγαθά αλλά και να αμιλλώνται στο καλό και τη φιλοτιμία και τις αρετές και τέλος να οικοδομούν σχέσεις φιλίας που θα μπορέσουν να αντισταθούν στο χρόνο.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στα κορίτσια της α’ κατασκηνωτικής περιόδου τόνισε την σημασία και την αξία αυτής της δράσης, που μας φέρνει όλους πιό κοντά στό Χριστό και τον συνάνθρωπο, ευχαρίστησε τα στελέχη των κατασκηνώσεων, που δεν φείδονται κόπου και μόχθου επιτελώντας αφιλοκερδώς  αυτή τη διακονία, και ευχήθηκε ο Αναστημένος Χριστός να νοηματοδοτεί καθημερινά τη ζωή τους και να φωτίζει τη πορεία τους.