Η καρδιά της Θράκης κτυπά στο Σουφλί

IMG-a28c18febf33c047f9afc90cb27b9c6b-V

Η καρδιά της Θράκης και των απανταχού Θρακών αυτές τις μέρες κτυπάει στο Σουφλί. Η όμορφη πόλη του μεταξιού στα πλαίσια του 11ου Πανελλήνιου Πανθρακικού Ανταμώματος, που πραγματοποιείται εκεί από 28ης Ιουνίου έως 1ης Ιουλίου ε.ε., υποδέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, της 29ης του μηνός Ιουνίου ε.ε., εκ Φερών της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, την θαυματουργό και περίπυστο εικόνα της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας, προστάτιδος των απανταχού Θρακών.

Στην πλατεία Μεσοχωρίου ο ιερός κλήρος με προεξάρχοντα τον οικείο Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό, οι αρχές και ο ευσεβής λαός της πόλεως αλλά και Θρακιώτες άλλων περιοχών με τοπικές ενδυμασίες απέδωσαν την δέουσα τιμή και τον προσήκοντα σεβασμό προς την Σωτείρα του κόσμου και την ελπίδα των απελπισμένων, των θλιβομένων την χαρά, την Παναγία Σκέπη και Παραμυθία, την Ελευθερώτρια της Θράκης, την Υπέρμαχο Στρατηγό. Στη συνέχεια σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή, η οποία κατέληξε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου εναποτέθηκε η ιερά εικόνα της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας εις προσκύνηση και αγιασμό των πιστών. Ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, επί τη εορτή των Δώδεκα Αγίων Αποστόλων.

Στην υποδοχή της ιεράς εικόνος παρέστησαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Άρης Χρυσόπουλος, ο Βουλευτής Έβρου Δημήτριος Ρίζος, ο απερχόμενος Δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός και ο αναλαμβάνων Παναγιώτης Καλακίκος, ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Αντιδήμαρχος Φερών Νικόλαος Γκότσης, ο Διοικητής της 50ής Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Παναγιώτης Καβιδόπουλος και άλλοι επίσημοι.

Ο Σεβασμιώτατος εξαίρων το γεγονός τόνισε ότι «η Παναγία ανά τους αιώνας προστάτευσε τους Θρακιώτες και ιδιαίτερα την Ρωμιοσύνη γι’ αυτό και η Θράκη είναι τιμάριο της Παναγία μας,  στο όνομα της οποίας σε όλη την Θράκη ανηγέρθησαν Ναοί και Μοναστήρια, για να υπενθυμίζουν και στις επόμενες γενιές ότι σε Αυτήν θα πρέπει να εναποθέτουν την ελπίδα τους και να εμπνέονται από τις αρετές Της».