Ο Τροπαιοφόρος άγιος

IMG_20190503_224745_806

Με απόφαση του  Υπουργείου Εθνικής Αμύνης την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 3 του μηνός Μαΐου ε.ε., γιορτάσθηκε η μνήμη του Προστάτου του Ελληνικού Στρατού, Μεγαλομάρτυρος αγίου Γεωργίου.

Στο Στρατόπεδο «Θεοδωράκη», στο Λαγό Διδυμοτείχου, της επίσημου Δοξολογίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός στην οποία παρέστησαν ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Άγγελος Ιλαρίδης, ο  Υποδιοικητής της Μεραρχίας Ταξίαρχος Γεώργιος Διβάρης, ο Διοικητής της 30ής Ταξιαρχίας Λύσανδρος Ξηρογιάννης και εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών.

Παρόμοιες τελετές – Δοξολογίας πραγματοποιήθηκαν στις έδρες των στρατιωτικών μονάδων· της 50ής Ταξιαρχίας στο Στρατόπεδο «Μελιδώνη» στο Σουφλί, παρουσία του Διοικητού της Ταξιάρχου Παναγιώτη Καβιδόπουλου, της 3ης Ταξιαρχίας στο Στρατόπεδο «Αβραμίδη» στην Καβύλη, παρουσία του Διοικητού της Ταξιάρχου Γρηγορίου Μπουτλιάκη και του 21ου Συντάγματος στο Στρατόπεδο «Καρύδα» στην  Πλάτη, παρουσία του Διοικητού του Συνταγματάρχη Σπυρίδωνος Σαλιβέρου.

Τον Σεβασμιώτατο εκπροσώπησαν στο Σουφλί ο Αρχιμ. Ανδρέας Αϊντινίδης, στην Καβύλη ο Αρχιμ.  Θεόφιλος Βασιλάκος και στην Πλάτη ο Αρχιμ. Νικηφόρος Ζαμπουνίδης.