Σεμινάριο Ποιμαντικής Επιμόρφωσης

IMG_7742

Το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (Ι.Π.Ε.) σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «Ανάπτυξη ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού σε Υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας με έμφαση στις δομές της Εκκλησίας», επεξεργάσθηκαν ένα κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία απευθύνονται σε εθελοντές, στελέχη και συνεργάτες, κληρικούς και λαϊκούς της Ιεράς Μητροπόλεως, με στόχο την κατάρτιση τους στην υποστήριξη του έργου της Εκκλησίας, που προσφέρεται στις κοινωνικοπρονοιακές και λοιπές δομές της.

Η θεματική ενότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που υλοποιείται φέτος στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, έχει κεντρικό θέμα: «Σύγχρονες  προσεγγίσεις προβλημάτων ψυχικής υγείας» και οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου. Οι συμμετέχοντες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα λάβουν Βεβαίωση Πιστοποιημένης Επιμόρφωσης.

Της ενάρξεως της λειτουργίας του επιμορφωτικού αυτού Σεμιναρίου, στις 15 Ιανουαρίου ε.ε., προηγήθηκε αγιασμός, από τον οικείο Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Γεν. Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως Πρωτοπρ. Αδαμάντιο Αυγουστίδη, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, τόνισε την αξία του εγχειρήματος, που συμβάλλει στη δια βίου κατάρτιση των στελεχών της Εκκλησίας. Ακολούθησε η εισήγηση του Δρ. Θεολογίας, Πρωτοπρ. Κωνσταντίνου Κεσκίνη, κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, με θέμα: «Η φύση και τα χαρακτηριστικά των ψυχικών νοσημάτων».