Ημέρες Δεκαπενταυγούστου…

Με ιδιαίτερη ευλάβεια ο λαός μας υποδέχθηκε τον μήνα Αύγουστο, στον λατρευτικό κύκλο του οποίου κυριαρχεί η μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως, το «Πάσχα του καλοκαιριού». Οι πιστοί συρρέουν στους ναούς μας επικαλούμενοι την μεσιτεία, την προστασία, την βοήθεια και την ευλογία της Παναγίας μας.

Την Πέμπτη, 1η Αυγούστου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον μεταβυζαντινό Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Θεραπειού, του τέως Δήμου Τριγώνου, ετέλεσε τον αγιασμό επί τη ενάρξει του μηνός και ευλόγησε το καινούργιο καμπαναριό.Το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στην ακολουθία της Παρακλήσεως στην Υπεραγία Θεοτόκο και μίλησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σάκκου Ορεστιάδος.

Την Παρασκευή, 2 του μηνός Αυγούστου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε  επί τη ανακομιδή των λειψάνων του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου Χιονάδων, του τέως Δήμου Μεταξάδων και το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε στην ακολουθία της Παρακλήσεως και μίλησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιταριάς Διδυμοτείχου.

Το Σάββατο, 3 του μηνός Αυγούστου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Προφήτου Ηλιού Σιδηρούς Σουφλίου και το απόγευμα της αυτής ημέρας χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και ευλόγησε τους άρτους, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Προφήτου Ηλιού Γιατράδων, του τέως Δήμου Μεταξάδων. Ακολούθησε στην πλατεία του χωριού το «αντάμωμα» των απανταχού Γιατραδιωτών.

Την Κυριακή ΣΤ΄ Ματθαίου, 4 του μηνός Αυγούστου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου και στη συνέχεια τέλεσε το τεσσαρακονθήμερον Μνημόσυνον του π. Αποστόλου Πολυζωΐδη. Το εσπέρας της ιδιάς ημέρας χοροστάτησε στην ακολουθία της Παρακλήσεως και μίλησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Πετράδων Διδυμοτείχου.