Η Αγία Ειρήνη και η Ειρήνη του Θεού

IMG_3616-3

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα με την συμμετοχή πλήθους προσκυνητών πραγματοποιήθηκε, κατά το διήμερο 4 και 5 Μαΐου ε.έ., η πανήγυρις της εν Ρεθύμνῳ της Κρήτης γυναικείας Ιεράς Μονής της Αγίας Ειρήνης της Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού.

Της πανηγύρεως, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου, προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Ειδικώτερα την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος αφορμώμενος από το βίο της  Μεγαλομάρτυρος Αγίας Ειρήνης μίλησε για την ειρήνη της ψυχής και την ειρήνη του κόσμου, που είναι ο Χριστός, τονίζοντας την ανάγκη να μιμηθούμε τις Άγιες Μυροφόρες Γυναίκες και την Αγία Ειρήνη στην πίστη και στο θάρρος τους.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Θεοδώρου, Ιεράρχου του Αλεξανδρινού Θρόνου, και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Προδρόμου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δαμασκηνός, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και στην αξία της Πίστεως σε αυτήν για τη ζωή και την πορεία κάθε ανθρώπου προς τη σωτηρία, αναλύοντας θεολογικά τα τρία ρήματα του Συμβόλου της Πίστεώς μας: Πιστεύω, ομολογώ και προσδοκώ.

Στις λατρευτικές Συνάξεις της πανηγύρεως προσήλθαν ο Βουλευτής Ρεθύμνης κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης κ. Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Νομού Ρεθύμνης, Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης και πολυπληθές εκκλησίασμα.

Κατά τη σύντομη παραμονή του στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός συνοδευόμενος από τον επιχώριο Μητροπολίτη επισκέφθηκε προσκυνηματικά τον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνου, την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κουμπέ Ρεθύμνης και την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου.