Η Διακαινήσιμος Εβδομάδα

Μάνη Υποδοχή (2)

Κατά την διαρρεύσασα Διακαινήσιμο Εβδομάδα ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός:

• Το πρωί της Δευτέρας, 17ης του μηνός Απριλίου ε.έ., ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Ευγενικού και το εσπέρας της αυτής ημέρας τέλεσε τα Θυρανοίξια του πρότριτα ανακαινισθέντος Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Παρασκευής, στο μικρό οικισμό της Βρύσης, του τέως Δήμου Μεταξάδων.

• Την Τρίτη, 18η Απριλίου ε.έ., ιερούργησε στο εν Κορνοφωλέα Μετόχιο της Ιεράς Μονής των Ιβήρων, επί τη εορτή της Παναγίας της Πορταϊτίσσης. (Δείτε εδώ)

• Το εσπέρας της Τετάρτης, 19ης Απριλίου ε.έ., προέστη των Θυρανοιξίων του διαμορφωθέντος σε Παρεκκλήσιο Αγιάσματος της Ζωοδόχου Πηγής στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ορεστιάδος Βασίλειος Μαυρίδης και ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Θωμάς Γερασίμου.

• Το εσπέρας της Πέμπτης, 20ής Απριλίου ε.έ., χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, στο φερώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό Μικράς Δοξιπάρας και

• Το εσπέρας της Παρασκευής, 21ης του μηνός Απριλίου ε.έ., στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Γεωργίου Μάνης – Διδυμοτείχου υπεδέχθη, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, απότμημα των ιερών λειψάνων του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου, αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, και στη συνέχεια χοροστάτησε στον επακολουθήσαντα Αναστάσιμο Εσπερινό. Παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Διοικητής της 30ής Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Ιωάννης Ματθαίου, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Διδυμοτείχου Λεωνίδας Γεωργιάδης και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Δημήτριος Γκιντίδης.