Σάββατο του Λαζάρου στη Γιαννούλη

εικόνα_Viber_2023-04-08_12-27-08-248

Στην λειτουργική παράδοση της Εκκλησίας μας η ανάμνηση της Αναστάσεως του τετραημέρου Λαζάρου και η θριαμβευτική είσοδος του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα σηματοδοτούν το πέρας της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδος.

Το Σάββατο του Λαζάρου, 8 του μηνός Απριλίου ε.έ., ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο μικρό οικισμό Γιαννούλης – Σουφλίου. Σημειωτέον ότι ο οικισμός της Γιαννούλης δυστυχώς σήμερα αριθμεί λιγότερους των 100 κατοίκων και ο εφημέριος της ενορίας εξυπηρετεί κατά περίσταση τις λατρευτικές ανάγκες και άλλων μικρών ενοριών. Ο Σεβασμιώτατος κατά παρέκκλιση ανέγνωσε την ευχή των βαΐων, καθόσον την επομένη δεν πρόκειται να λειτουργηθεί ο Ναός. Με την ευκαιρία αυτή απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα τόνισε ότι «εμείς οι λίγοι και αδύναμοι έχουμε το ιερό καθήκον να μην αφήσουμε να σβήσουν τα καντήλια των Εκκλησιών μας αλλά να ανανεώσουμε το λάδι τους, προκειμένου να χαρίζουν ελπίδα, παρηγοριά και απαντοχή στους ανθρώπους μας».

Εκκλησιάσθηκαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου Χαράλαμπος Βομβέλης και αντιπροσωπεία στελεχών της 50ης Ταξιαρχίας.