Ὕδωρ τὸ ζωήρυτον τῆς Πηγῆς, μάννα τὸ προχέον…

IMG_8398

Το ιερό πρόσωπο της Θεοτόκου τιμά ως Ζωοδόχο Πηγή την Παρασκευή της Διακαινησίμου Εβδομάδος η Αγία μας Εκκλησία και ο ευσεβής και φιλόχριστος λαός μας και τούτο διότι η Παναγιά φιλοξένησε στα σπλάχνα Της την Πηγή της Ζωής, τον Χριστό, τον Σωτήρα και Λυτρωτή μας.

Στην ακριτική Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου υπάρχουν αρκετά αγιάσματα φερώνυμα της «Ζωοδόχου Πηγής», όπως στην Μονή Δαδιάς, στην Μονή Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης, στα Λάβαρα, στα Πετρωτά και στο αρχαίο μονύδριο της Ζωοδόχου Πηγής στο Διδυμότειχο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, αφ’ εσπέρας προέστη του Μεγάλου Εσπερινού στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Μικράς Δοξιπάρας και το πρωί της κυριώνυμου ημέρας της εορτής ιερούργησε στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, ιδιοκτησίας της οικογένειας Λιάπη, στο Νεοχώρι. Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους προσκυνητές και να τους επιδαψιλεύσει πασχαλινές ευχές και εόρτιες ευλογίες.