Μακάριοι οὕς ἐξελέξω…

εικόνα_Viber_2022-02-26_14-36-58-310

Το Ψυχοσάββατο προ της Απόκρεω, «ἐν μνήμην ἐπιτελοῦμεν πάντων τῶν ἀπ’ αἰῶνος κεκοιμημένων ὀρθοδόξων χριστιανῶν, πατέρων καί ἀδελφῶν ἡμῶν»,  26η του μηνός Φεβρουαρίου ἐ.ἔ., ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Σουφλίου και στη συνέχεια προέστη του Μνημοσύνου των Κεκοιμημένων.

Προς τούτοις, ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του συνταξιούχου εκπαιδευτικού Σταύρου Κυρανούδη (1935-2022), κατά σάρκα πατρός του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους Κοσμά Σιμωνοπετρίτου. Ο κεκοιμημένος γεννημένος στο Σουφλί επί σειράν δεκαετιών υπηρέτησε ως δημοδιδάσκαλος στη Δαδιά και στη γενέτειρά του, όπου και δημιούργησε την δική του οικογένεια μετά της εκ Σουφλίου ωσαύτως διδασκαλίσσης Αρετής Θεοφίλου, μετά της οποία απέκτησε τέσσερα τέκνα. Ο μακαριστός εμπνεόμενος από ιεραποστολικό ζήλο συνειργάσθη μετά της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις και σε άλλες πνευματικές δραστηριότητες της τοπικής Εκκλησίας. Με το ήθος και την εργατικότητα του απέσπασε τον σεβασμό και την εκτίμηση της τοπικής κοινωνίας και των μαθητών του.

Τις μεσημβρινές ώρες της αυτής ημέρας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και τέλεσε το καθιερωμένο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, στο οποίο παρέστησαν οι Βουλευτές Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, Αναστασία Γκαρά, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Χαράλαμπος Ελευθεριάδης, η Διοικητής της Σχολής Αναστασία Πουρναρά και ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ορεστιάδας Ηλίας Ακίδης.