Ιερατική Σύναξη

εικόνα_Viber_2022-01-13_11-24-48-077

Η πρώτη για το Νέο Έτος Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου ε.έ., στη μεγάλη αίθουσα του Επισκοπείου της Ορεστιάδος.
Μετά την κοπή της Βασιλόπιτας και  τις καθιερωμένες ευχές ο Σεβασμιώτατος ανεκοίνωσε στο Ιερό Σώμα την πρόσφατη απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, περί της κατατάξεως στο Αγιολόγιο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας του Ιερομάρτυρος Αγίου Κυρίλλου του ΣΤ’, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, που μαρτυρικώς απαγχονίσθηκε στις 18 Απριλίου 1821 στην Αδριανούπολη και ο τάφος του οποίου βρίσκεται στο παρέβριο χωριό του Πυθίου, κοντά στο Διδυμότειχο, και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας προς την Α.Θ.Π. και την ικανοποίηση της τοπικής κοινωνίας για το γεγονός.
Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος  μίλησε για την αξία του χρόνου ως ευκαιρίας για να διορθώσουμε τις λανθασμένες επιλογές μας και να θέσουμε ως σκοπό της ζωής μας το να αγαπήσουμε τον Χριστό, να εφαρμόζουμε της εντολές Του και η αγάπη μας προς Εκείνον να γίνεται καθημερινά σεβασμός, ενδιαφέρον, στοργή και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπό μας. Με αφορμή δε το μαρτύριο του Αγίου Κυρίλλου κάλεσε τους κληρικούς στη διακονία τους να εμπνέονται από το θυσιαστικό φρόνημά του και την αφοσίωσή του στο εκκλησιαστικό έργο, να καταναλίσκονται καθημερινά για την σωτηρία της ιδικής τους ψυχής και για τον αγιασμό του πιστού λαού. Και κατέληξε λέγοντας ότι «εμείς εδώ οι κληρικοί της ακριτικής αυτής περιοχής είμεθα στρατιώτες του Χριστού και της Πατρίδος και οφείλουμε με πιστότητα να υπηρετούμε την Πίστη μας και το Γένος μας».