Διακονία αγάπης

εικόνα_Viber_2021-02-17_12-52-53

Σε μία περίοδο που ιδιαίτερα δοκιμάσθηκε από την κακοκαιρία και τις πλημμύρες ο ακριτικός Έβρος, διενεμήθησαν από την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, το Σάββατο 20 του μηνός Φεβρουαρίου ε.έ., σε 150 ευάλωτες οικογένειες δέματα επισιτιστικής βοήθειας στο Διδυμότειχο, στο Σουφλί και στην Ορεστιάδα. Το όλο εγχείρημα είναι καρπός της συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας με τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και με την υπεραγορά «ΜΑΣΟΥΤΗΣ».

Στα πλαίσια της συμπαράστασης της Εκκλησίας προς τους πλημμυροπαθείς η τοπική Εκκλησία ανέλαβε να βοηθήσει 15  οικογένειες πλημμυροπαθών του Μικρού Δερείου με τρόφιμα, κλινοσκεπάσματα και είδη καθαριότητας, τα οποία παρεδόθησαν στους δικαιούχους από τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου Ορφέως Αρχιμ. Θεοφίλου Βασιλάκου και του εφημέριου της ενορίας ιερέως Ιωάννου Τζιβάρα.

Ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στους δοκιμαζομένους την ευλογια και το ανύστακτο ενδιαφέρον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Γεν. Διευθυντού της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα τους οποίους και ευχαρίστησε.