Κλίση, μαθητεία, αποστολή…

IMG_2972

Ευφρόσυνα εορτάσθηκε το τριήμερο από το εσπέρας της 28ης  Ιουνίου ε.ε έως και την 30ή του αυτού μηνός η «μνήμη τῶν σοφωτάτων Ἀποστόλων καί κορυφαίων Πέτρου καί Παύλου» στις Ενορίες Κισσαρίου, Ισαάκιου, Μηλέας και Ποιμενικού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Συγκεκριμένα το εσπέρας της Κυριακής, 28ης Ιουνίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αποστόλου Παύλου Κισσαρίου, όπου επίκαιρα ομίλησε  ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ορφέως Αρχιμ. Θεόφιλος Βασιλάκος, παρουσία του Διοικητού της 50ης Ταξιαρχίας Ταξιάρχου Χρήστου Μπακιρτζή. Το πρωί της 29ης Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον επίσης πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Ισαάκιου. Ο Σεβασμιώτατος εκήρυξε του αγιογραφικού χωρίου της Α΄ προς Κορινθίους επιστολής του Αποστόλου Παύλου «Γρηγορεῖτε, στήκετε ἐν τῇ πίστει, ἀνδρίζεσθε, κραταιοῦσθε». Την Θεία Λειτουργία στο Ισάακιο παρηκολούθησαν οι Βουλευτές Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης και Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και ικανό εκκλησίασμα.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και εκήρυξε τον θείο λόγο επί του λόγου επίσης αγιογραφικού «Zῶ δέ οὐκέτι ἐγώ, ζῆ δέ ἐν ἐμοί Χριστός» (Γαλ. β΄20) στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων του ακριτικού και παραμεθορίου οικισμού της Μηλιάς, του τέως Δήμου Τριγώνου, παρουσία του Διοικητού του 21ου Συντάγματος Συνταγματάρχη Ιωάννου Παρασκευοπούλου και το πρωί της 30ης  Ιουνίου προέστη της Θείας Ευχαριστίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αποστόλων Ποιμενικού, όπου και εκήρυξε τον θείο λόγο ομιλήσας για τις τρεις πτυχές της ζωής των Αποστόλων «κλίση, μαθητεία, αποστολή» και κάλεσε τους πιστούς στο κάλεσμα που απευθύνει σε όλους ο Κύριος να ανταποκριθούν όπως οι μαθητές Του με εμπιστοσύνη σε Εκείνον και υπακοή, με πνεύμα μαθητείας χωρίς εγωισμό και με διάθεση αυτοθυσίας στην ανάληψη της υπευθυνότητος εκάστου. Την Θεία Λειτουργία στο Ποιμενικό παρηκολούθησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και ο Διοικητής της XVI Μεραρχίας Στρατηγός Ιωάννης  Βασιλάκης και πολυπληθές εκκλησίασμα.