Του ευσεβούς Κωνσταντίνου η μνήμη…

IMG_2338

Η μνήμη τον Θεοστέπτων και Ισαποστόλων Βασιλέων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης εωρτάσθη στις πανηγυρίζουσες ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στη Νέα Βύσσα, στην Δόξα, στον Πεντάλοφο, στην Μάνδρα, στους Ασβεστάδες, στο Ρήγιο, στη Γαλήνη και στην Ρούσσα.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.  Δαμασκηνός, αφ’ εσπέρας προέστη της ακολουθίας του Εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Πενταλόφου όπου ερμήνευσε στους πιστούς το υμνογραφικό «Ἔδωκας φιλάνθρωπε, τῷ εὐσεβεῖ σου θεράποντι, Σολομῶντος τὴν φρόνησιν, Δαυῒδ τὴν πραότητα καὶ τῶν Ἀποστόλων τὴν ὀρθοδοξίαν…». Στην ακολουθία του Εσπερινού παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Τριγώνου Πέτρος Αργυριάδης, ο Διοικητής της Τακτικής Διοικήσεως του 21ου Μ/Κ Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχης Ιωάννης Παρασκευόπουλος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πενταλόφου Διαμαντής Χρηστούδης.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον ωσαύτως πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Ασβεστάδων, όπου κηρύττων τον θείο λόγο προέτρεψε τους πιστούς «…όπως ο Μέγας Κωνσταντίνος και η Ισαπόστολος Μητέρα του Αγία Ελένη εμπνεύσθησαν από το λόγο του Σταυρού και ενδυναμώθησαν από Αυτόν στις επιλογές τους και άλλαξαν την πορεία της ιστορίας, ούτω και εμείς σήμερα εμπνεόμενοι από το Σταυρό του Κυρίου ας αλλάξουμε σελίδα στη ζωή μας και ο Χριστός να φωτίσει την καρδιά και τα έργα μας». Την Θεία Λειτουργία στους Ασβεστάδες παρηκολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Μπιλιακάκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Ασβεστάδων Δημήτριος Μπιντικούδης και ο Διοικητής του Στρατοπέδου «Χατζηπεντή» Συνταγματάρχης Τριαντάφυλλος Μποχώρης.

Το εσπέρας της κυριωνύμου ημέρας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το μυστήριο του Ευχελαίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Βύσσης, παρουσία του Αντιδημάρχου Βύσσης Ευαγγέλου Μαρασλή και ικανού εκκλησιάσματος.